Solarni paneli od 0.30eur/w + pdv ... Strukturcom ... solarni paneli . proizvodnja struje . pv solar panel . fotonaponski paneli . energija . sunce . solarno napajanje . kontroler . invertor napona . oprema . solarni komplet . srbija . uvoznik . distributer . lager, strukturcom, strukturkom, termogenerator, proizvodnja struje toplotom .:.
akumulatori za solarne sisteme
tel: 011 31 222 36
mob: 063 8074 969
mob: 063 282 744
e-mail: office@solarni.rs
Solarno navodnjavanje
 

Veoma aktuelan deo naše ponude predstavlja oprema za navodnjavanje.
Pomoću solarnih panela i prateće opreme možete jednostavno i besplatno
navodnjavati vaše kulture i time višestruko povećati prinose.

 
 
     
 

Invertori za navodnjavanje

Ovi invertori su pogodni za sisteme navodnjavanja kod kojih već postoji pumpa koja već radi na agregat ili redovni izvor električne energije.
Da bi ovaj sistem radio sa postojećom pumpom potrebno je samo da implementirate invertor i solarne panele.

Čim sunčevi zraci dodju na panele, Vaša pumpa će početi da crpi vodu i da zaliva vaše useve, voćnjake...
Na invertoru možete podešavati jačinu rada pumpe a samim tim i pritisak i potrebnu količinu vode koju pompa treba da Vam obezbedi.

Invertori mogu biti monofazni i trofazni i mogu raditi na solarne panele, agregat ili redovnu struju.
Trenutno su u stalnoj ponudi invertori snage 2,2kW, 4kW, 7,5kW i 11kW. Napajanje pumpi vece snage se radi jačim invertorima a projektovanje je po upitu.

Najjeftiniji način da zamenite agregate i potrošnju goriva

 
 

Za navodnjavanje različitih kultura sistemom kap-po-kap potrebno je od 25-40m³vode dnevno po hektaru. Protok na kapljacima ide od 2-10 l/h, zavisno od zasejane kulture. Solarni pumpni sistemi u potpunosti zadovoljavaju potrebe za navodnjavanjem jednog hektara voćnjaka i svih ostalih zasada te veličine  po sistemu kap po kap.

Pumpe ostvaruju potrebne pritiske od 1-2,5 bara u sistemu, a vodu izvlace sa dubina i do 250m. Pumpe su optimizovane za rad na suncevu energiju, i uz direktno napajanje jednosmernom strujom sa solarnih panela uz pomoc MPPT tehnologije, imaju i do 20% veći učinak od pumpi koje koriste naizmeničnu struju i tako uz mali broj panela ostvaruju vrlo velike ucinke u navodnjavanju.

Uz precizno dimenzionisanje pumpe, za konkretnu dubinu vode u bunaru, potreban pritisak u sistemu i potrebnu dnevnu količinu vode, vršimo optimalan odabir solarne pumpe koji dalje omogućava i prosirenje sistema uz pojačavanje snage solarnih panela.

Posedujemo širok asortiman različitih modela za preciznu optimizaciju efikasnosti. Pumpe omogućavaju neprestan rad od ranih jutarnjih sati, a uz pomoc pretvarača se mogu noću prikljuciti i na izvore naizmenicne struje, agregate ili strujnu mrežu.
Takodje, sve pumpe dolaze sa kontrolerom rada pumpe koji omogucava preciznu regulaciju rada pumpe, dodatne ulaze za plovke u rezervoarima (ukoliko se pumpe koriste za punjenje akumulacija), kao i ulaze za sisteme za daljinsko upravljanje pumpama.

Postoji mogucnost i napajanja pumpi i putem baterija (akumulatora). Pumpe se mogu opremiti i sigurnosnim plovcima koji pumpu iskljucuju u slucaju nestanka vode u bunaru.Naše pumpe štite vodeni izvor u slučaju havarija i nikako ne zagadjuju izvor vode za dalje korišćenje, jer sistem rada pumpe nije zasnovan na podmazivanju uljem već se pumpe podmazuju vodom. Dugogodišnjim razvojem inženjera dobijen je vrhunski proizvod za pouzdanim radom, dugim životnim vekom i veoma jednostavnim korišćenjem.

Solarni paneli i solarna pumpa za navodnjavanje čine život lakšim, uspešnijim i mnogo bogatijim!
 
   
Strukturcom doo, Beograd.
Kod Arene uz Autoput
011 31 222 36; 063 8074969; 063 282 744
 
Solar

>